Povolební vyjednávání

Vážení příznivci a spoluobčané,

    jelikož se množí dotazy a dohady ohledně naší neúčasti v budoucí koalici, která povede Bojkovice v následujících čtyřech letech, rozhodli jsme se stručně a věcně popsat průběh povolebního vyjednávání, do kterého jsme se zapojili.

    V neděli 12. 10. jsme byli pozvání panem starostou Petrem Viceníkem na úvodní jednání. Za Spolu se této schůzky zúčastnil Radomír Staš a Marek Soja. Jednání bylo z našeho pohledu otevřené. Sdělili jsme si vzájemně představy o skládání koalice.

    Ze strany pana starosty nám bylo nabídnuto jedno místo v radě města. Z našeho pohledu šlo vzhledem k výsledkům voleb o férovou nabídku, kterou jsme ovšem podmínili širší diskuzí nad programem budoucí koalice a nutností znát rozložení sil v koalici a její obsazení.

Rozešli jsme se s tím, že se s námi počítá a dáme si vědět v průběhu týdne, jak jednání bude pokračovat.

    V úterý 14. 10. proběhlo setkání vítězné strany Občané pro město, kde bylo ujednáno, že s naším uskupením Spolu další jednání ohledně koalice pokračovat nebude, což nám sdělil pan starosta telefonicky ve středu 15. 10.

Přestože neznáme přesné důvody tohoto rozhodnutí, plně jej respektujeme a jsme připraveni být věcnou a konstruktivní opozicí.

Složení koalice pro následující volební období v Bojkovicích: Občané pro město, KDU-ČSL, Chceme zde žít lépe, ČSSD, TOP09

Opozice: KSČM, Spolu, Úsvit